Vi är den aktör i Sverige som säljer mest köldbärarsprit. Den är även den mest miljövänliga köldbärarspriten på marknaden. Produkten framställs av Lantmännen Agroetanols fabrik i Norrköping, av vete odlad av lokala lantbrukare. Vi tappar sedan upp produkten och levererar med våra egna turbilar.

För lite drygt 15 år sedan fullkomligt exploderade intresset för att installera bergvärme. Först i privata villor, men nu börjar även hyreshus, köpcentrum och lagerlokaler få den populära uppvärmningsmetoden installerad. Slingorna som går i marken är fyllda till 2/3 av vatten och 1/3 köldbärarsprit. Det är köldbärarspriten som transporterar upp värmen ur marken till en pump som extraherar värmen till element eller golvvärme.

Störst i landet på köldbärarsprit
Swed Handling säljer störst volym av köldbärarsprit i Sverige, runt tre miljoner liter per år.
– Det fina med vår produkt är att etanolen framställs av Lantmännen Agroetanols fabrik, endast ett stenkast från vårt kontor i Norrköping, säger Rickard Andersson, vd på Swed Handling.
Han berättar att vi har ett djupt samarbete som sträcker sig flera år tillbaka.
– Produkten framställs av grödor, främst vete som odlas av lantbrukare i närheten.

Hållbart och cirkulärt
Vi tappar upp köldbärarspriten i önskad förpackning i vår moderna fabrik i Norrköping och säljer under varumärket E-therm KBS Agro. Man kan även få den i färdigspädd lösning. Sen kör vi ut den till återförsäljare och direkt till arbetsplatser med våra egna turbilar.
– Vi tar även tillbaka tomma IBC-behållare. Mer hållbart och cirkulärt kan det inte bli.

Här kan du läsa mer om våra turbilar och de fasta scheman de kör efter!